Klant Veldhoven, paneel 1e verdieping

Hier werken we nog aan. Er komen meer en betere foto’s 🙂

Glasatelier Lichtinzicht ontwerpt en maakt glas in loodramen in opdracht van de klant. In het overgrote deel van de ramen die wij maken hebben wij Lamberts mondgeblazen glas gebruikt. De intensiteit van de kleuren glas en het zeer uitgebreide palet aan kleuren dat beschikbaar is (3300 kleuren op voorraad in de fabriek; 5500 kleuren leverbaar!)maken dat dit het mooiste glas is om te gebruiken. Hoewel dit glas duurder is dan het “fabrieksglas” blijkt in de praktijk dat de kostprijs van het glas maar beperkt van invloed is op de uiteindelijke prijs van een raam. De prijs van een glas in loodraam hangt voornamelijk af van de fabricagetijd van het raam. Een glas in lood raam is een arbeidsintensief product. Daarom zijn vooral de grootte van het raam en de complexiteit van het motief (het aantal stukjes glas) bepalend voor de kostprijs. Ook de gebruikte kleuren zijn mee-bepalend voor de prijs: de prijs van echt antiek mondgeblazen glas varieert tussen € 140 en € 340 (excl BTW) per m2. In vergelijking met fabrieksglas: dat kost tussen de € 45 en € 80 per m2. En ook van dit glas kunnen wij heel mooie ramen maken!

Ons glasatelier heeft veel ervaring in het maken van voorzetramen in een frame. De glasramen worden aan de binnenkant van een bestaand raam door middel van een vrijwel onzichtbaar metalen frame in de sponning geplaatst. Daarmee staan ze vast voor het bestaande raam, maar ze kunnen ook snel verwijderd worden om het bestaande raam schoon te maken. Wij kunnen de frames in alle mogelijke kleuren spuiten. Dergelijke frames maken wij in eigen werkplaats. Vraag ons naar de mogelijkheden.

In het portfolio ziet u enkele voorbeelden van dergelijke frames voor voorzetramen en hangend aan een buitenmuur.

U kunt ook glas in loodpanelen buiten plaatsen, bijvoorbeeld aan de gevel van uw huis. Deze plas in loodpanelen plaatsen wij dan in een metalen frame, dat we eerst laten galvaniseren tegen het roesten. Vervolgens kunnen we het frame -desgewenst- in de door u gewenste kleur spuiten.