In de submenu’s vindt u diverse achtergrondinformatie over het materiaal “glas” en haar toepassingen. De diverse glastechnieken leggen wij uit, mede aan de hand van foto’s.

Koud glas

We spreken in de glastechniek over “koud glas” als het glas niet in de glasoven gaat. We bedoelen dan glas in lood, zeefdrukken, zandstralen, uv-verlijmingen en de koudbewerkingen als het zagen, schuren en polijsten van glas.

Warm glas

We spreken in de glastechniek over “warm glas” als het glas in de glasoven gesmolten gaat worden. Dit zijn dan technieken als slumpen (vervormen van glas in de glasoven), tacken (glas aan elkaar laten plakken door het korte tijd te verhitten in de glasoven), fusen (geheel laten versmelten van glas met elkaar) en casten (glas in een mal smelten).

Heet glas

We spreken in de glastechniek over “heet glas” als het glasblazen of het gieten van heet glas uit de smeltoven in zand o.i.d. betreft. Deze techniek vindt u niet in ons atelier. Dit is een zeer afwijkende vorm van het werken met glas en het vraagt speciale smeltovens die het glas op een temperatuur van 1150 graden brengen.

U kunt in het submenu een keuze maken uit al deze technieken

Omdat wij de techniek van heet glas niet in huis hebben vertellen wij daar iets over onder Warm Glas