Dit object is gemaakt door stukken helder floatglas (dus niet het groenige floatglas, maar de heldere versie hiervan) met elkaar te verlijmen met UV-lijm tot een object. UV-lijm is een lijmsoort die uithardt als het wordt blootgesteld aan UV-licht. Dit kan zonlicht zijn, maar dan duurt de uitharding vrij lang. Met een speciale UV-lamp kunnen we dit proces versnellen tot een uithardingstijd van een paar seconden. Het stuk zit dan al stevig vast. Als het object gereed is stellen we het voor een betere uitharding nog ongeveer een half uur aan de UV-lamp bloot. We krijgen dan een zeer stevige lijmverbinding.

In dit object zijn de randen van het glas bestreken met brandschilder-contourpigment. De gele randen van de “torentjes” zijn bestreken met zilvergeel, dat men ook bij het brandschilderen gebruikt. Dit alles is in de glasoven ingebrand in het glas.

UV-lijm is een uiterst krachtige lijmsoort waarmee je snel kunt werken. U vindt verdere informatie over UV-lijm op onze website onder Kennisbank / Koud glas / UV-verlijmen

Enkele andere objecten die op deze wijze zijn gemaakt ziet u hieronder.