Voor mijn 60e verjaardag hadden mijn 9 roeimaatjes een workshop glasfusing georganiseerd bij Glasatelier Lichtinzicht. Na uitleg door Ab, Dorothé en Wendy ging ieder van ons aan de slag met zijn eigen glaspaneel op A4-formaat. Een paar roeimaatjes hadden er van tevoren goed over nagedacht zodat de 10 losse A4-glaspaneeltjes uiteindelijk toch één geheel zouden gaan vormen. Iedereen werkte in zijn eigen tempo, met of zonder hulp, en de dag vloog voorbij. Na een week konden we het resultaat ophalen. We waren blij verrast en ik in het bijzonder. De 10 gefusede glasplaten hebben allen hun eigen signatuur maar vormen een prachtig geheel. Nu nog het raamwerk maken voor de schuifpui waar ze in komen. Een prachtige ervaring met een waardevol resultaat dat nergens te koop is! Een aanrader voor iedereen. Handig of onhandig, maakt niet uit. Altijd een verrassend resultaat.

Jammer dat ik geen foto’s kan bijsluiten.

 

Groet Marina Minten

Roeiclub aan het fusen

Heb een workshop Sandcasting gevolgd afgelopen week. Heel vriendelijk ontvangen door Dorothé. Daarna een uitleg van Wendy en Ab wat het precies inhoudt en daarna aan de gang! Mooi atelier en genoeg ruimte om te werken. Er wordt heel veel tijd genomen om alles uit te leggen en op een duidelijke manier. Een aanrader om eens iets totaal anders te doen. Het eindresultaat is heel goed gelukt en smaakt naar meer. Super mooi geworden! Nogmaals bedankt Dorothé, Ab en Wendy voor een geslaagde ochtend/middag

Ineke Rozema

Workshop Sandcasting

Hallo Dorothe, Ab en Wendy,

Hartelijk dank voor de interessante en leuke workshop. De uitleg was duidelijk en het was fijn dat we eerst konden oefenen met glas snijden en het maken van de mal (gietvorm). Doordat het een relatief kleine groep was er alle tijd voor vragen en hulp bij de ontwerpen. Ik zal deze workshop zeker aanraden aan vrienden.

Met vriendelijke groet,

Natascha

interessante en leuke workshopSandcasting

Deze week een fantastische workshop glas in lood gehad. We zijn heel gastvrij ontvangen en na een stuk algemene informatie over de mogelijkheden met glas konden we in het atelier aan de slag. Ab is zeer gedreven en deskundig, legt geduldig uit wat de stappen in het proces zijn. Na een dag kun je naar huis met een eerste werkstuk met prachtig resultaat.
Ab en Dorothé , hardstikke bedankt voor jullie fijne workshop en gastvrijheid.

 

Froukje van der Meer

Een fantastische workshop glas in lood gehad

De workshop Sandcasting vond ik erg verrassend. Na de eerste uitleg over glas en de basisinfo konden we lekker aan de slag met het bijzondere zand. Een uitdaging op zich. Heel fijn dat er ruimte was om te experimenteren voordat het echte werk begon. Het is alsof je weer op het strand zit en zandkastelen aan het bouwen bent, lekker spelen. Daarna het glas er in verwerken, wat zal het worden…… Je verliest je in deze bezigheid. Ben erg benieuwd naar het resultaat.

 

Ingrid Smits, Roosendaal

Het is alsof je weer op het strand zit ……Cursist