Op zondagmiddag 19 november hebben wij (De Kempen Specials, vrijwilligersorganisatie voor jongeren met autisme uit Eersel ) een gezellige en leerzame workshop gehad bij glasatelier Lichtinzicht in Veldhoven. Dit onder begeleiding van Wendy Panhuizen van atelier Eibos. Dit was voor ons de tweede keer, met weer nieuwe/ andere deelnemers, en 1 deelnemer met ervaring. Wij hebben gekozen voor een aangepaste workshop glasfusing. Wederom was het weer perfect verzorgd! Een hartelijke ontvangst met koffie/ thee of een ander drankje naar wens.

De start begon met uitleg over glas en wat het materiaal is, doet, of kan doen. En natuurlijk wat onze deelnemers konden gaan maken. In het atelier stond alles al gereed, de deelnemers konden meteen van start. Het kostte voor sommigen wat meer tijd om een idee te bedenken, of hoe men dit kon gaan uitvoeren in de praktijk. Alle hulp werd geboden door Wendy, Dorothé en Ab. Chapeau! Er waren legio kleuren glas, staafjes, poeders waar men mee kon werken. Voor wie wilde, kon men haakjes aan de werkstukken laten maken om het later thuis op te hangen.

De deelnemers waren intensief en geconcentreerd bezig en voor sommige liep de tijd wat uit. Gelukkig was er alle begrip, tijd en ruimte om het werkje op eigen tempo af te maken. De overige deelnemers mochten in de tuin de glasobjecten bekijken en konden met de huiskatten spelen. Uiteindelijk kon iedereen zijn of haar werkstuk in de oven leggen! Het resultaat mag er zijn en onze deelnemers zijn weer een ervaring rijker.

Wendy, Dorothé en Ab, super bedankt voor wederom jullie gastvrijheid, hulp, geduld en begrip. Wij kijken met een goed gevoel terug op deze middag. Graag tot een volgende keer !

De jongeren van De Kempen Specials en de begeleidsters, Sue en Corrie.