Voor mijn 60e verjaardag hadden mijn 9 roeimaatjes een workshop glasfusing georganiseerd bij Glasatelier Lichtinzicht. Na uitleg door Ab, Dorothé en Wendy ging ieder van ons aan de slag met zijn eigen glaspaneel op A4-formaat. Een paar roeimaatjes hadden er van tevoren goed over nagedacht zodat de 10 losse A4-glaspaneeltjes uiteindelijk toch één geheel zouden gaan vormen. Iedereen werkte in zijn eigen tempo, met of zonder hulp, en de dag vloog voorbij. Na een week konden we het resultaat ophalen. We waren blij verrast en ik in het bijzonder. De 10 gefusede glasplaten hebben allen hun eigen signatuur maar vormen een prachtig geheel. Nu nog het raamwerk maken voor de schuifpui waar ze in komen. Een prachtige ervaring met een waardevol resultaat dat nergens te koop is! Een aanrader voor iedereen. Handig of onhandig, maakt niet uit. Altijd een verrassend resultaat.

Jammer dat ik geen foto’s kan bijsluiten.

 

Groet Marina Minten

Roeiclub aan het fusen

Heb een workshop Sandcasting gevolgd afgelopen week. Heel vriendelijk ontvangen door Dorothé. Daarna een uitleg van Wendy en Ab wat het precies inhoudt en daarna aan de gang! Mooi atelier en genoeg ruimte om te werken. Er wordt heel veel tijd genomen om alles uit te leggen en op een duidelijke manier. Een aanrader om eens iets totaal anders te doen. Het eindresultaat is heel goed gelukt en smaakt naar meer. Super mooi geworden! Nogmaals bedankt Dorothé, Ab en Wendy voor een geslaagde ochtend/middag

Ineke Rozema

Workshop Sandcasting

Hallo Dorothe, Ab en Wendy,

Hartelijk dank voor de interessante en leuke workshop. De uitleg was duidelijk en het was fijn dat we eerst konden oefenen met glas snijden en het maken van de mal (gietvorm). Doordat het een relatief kleine groep was er alle tijd voor vragen en hulp bij de ontwerpen. Ik zal deze workshop zeker aanraden aan vrienden.

Met vriendelijke groet,

Natascha

interessante en leuke workshopSandcasting

Op zondagmiddag 19 november hebben wij (De Kempen Specials, vrijwilligersorganisatie voor jongeren met autisme uit Eersel ) een gezellige en leerzame workshop gehad bij glasatelier Lichtinzicht in Veldhoven. Dit onder begeleiding van Wendy Panhuizen van atelier Eibos. Dit was voor ons de tweede keer, met weer nieuwe/ andere deelnemers, en 1 deelnemer met ervaring. Wij hebben gekozen voor een aangepaste workshop glasfusing. Wederom was het weer perfect verzorgd! Een hartelijke ontvangst met koffie/ thee of een ander drankje naar wens.

De start begon met uitleg over glas en wat het materiaal is, doet, of kan doen. En natuurlijk wat onze deelnemers konden gaan maken. In het atelier stond alles al gereed, de deelnemers konden meteen van start. Het kostte voor sommigen wat meer tijd om een idee te bedenken, of hoe men dit kon gaan uitvoeren in de praktijk. Alle hulp werd geboden door Wendy, Dorothé en Ab. Chapeau! Er waren legio kleuren glas, staafjes, poeders waar men mee kon werken. Voor wie wilde, kon men haakjes aan de werkstukken laten maken om het later thuis op te hangen.

De deelnemers waren intensief en geconcentreerd bezig en voor sommige liep de tijd wat uit. Gelukkig was er alle begrip, tijd en ruimte om het werkje op eigen tempo af te maken. De overige deelnemers mochten in de tuin de glasobjecten bekijken en konden met de huiskatten spelen. Uiteindelijk kon iedereen zijn of haar werkstuk in de oven leggen! Het resultaat mag er zijn en onze deelnemers zijn weer een ervaring rijker.

Wendy, Dorothé en Ab, super bedankt voor wederom jullie gastvrijheid, hulp, geduld en begrip. Wij kijken met een goed gevoel terug op deze middag. Graag tot een volgende keer !

De jongeren van De Kempen Specials en de begeleidsters, Sue en Corrie.

Perfecte workshop glasfusing voor jongeren met autisme

Deze week een fantastische workshop glas in lood gehad. We zijn heel gastvrij ontvangen en na een stuk algemene informatie over de mogelijkheden met glas konden we in het atelier aan de slag. Ab is zeer gedreven en deskundig, legt geduldig uit wat de stappen in het proces zijn. Na een dag kun je naar huis met een eerste werkstuk met prachtig resultaat.
Ab en Dorothé , hardstikke bedankt voor jullie fijne workshop en gastvrijheid.

 

Froukje van der Meer

Een fantastische workshop glas in lood gehad