Samenwerkingspartner. Eigen atelier Daphnehobbelendesign in Eindhoven.

Alle glastechnieken.

Curriculum Daphne Hobbelen: klik op de foto

Met een passie voor handwerk creëer ik producten die vanuit ambacht gegrond zijn, met toepassing van moderne technieken. In mijn creaties streef ik ernaar om de diepgang van zowel het materiaal als gecreëerd beeld naar boven te halen.
Schoonheid en idealen zijn variabel, vrije interpretatie is een duurzaam goed. Mijn focus ligt op gevoel en aantrekkingskracht van het oppervlak. Op een gestructureerde manier experimenteer ik met technieken die leiden tot een juiste toepassing binnen het beeld: een menselijk gevoel van fragiliteit, het mysterie en een strijd tussen balans en onbalans is mijn inspirerende thematiek binnen de creaties. Mijn werk brengt een individueel krachtig persoonlijk gevoel met zich mee.

Per medio december 2020 werk ik nauw samen met Glasatelier Lichtinzicht. Ik heb de opleiding Glas / Creatief Vakman afgerond aan het SintLucas College in Boxtel afgerond. In het kader van deze opleiding heb ik in 2016/2017 een half jaar stage bij Lichtinzicht gelopen. Ik heb al enige jaren een eigen glasatelier in Eindhoven: zie www.daphnehobbelendesign.nl. Ik ben actief in zowel glas in lood als fusing en casting. In 2019 ben ik begonnen met een opleiding tot neon-kunstenaar. Bij een neon-vakman in Duitsland leer ik alles van de “echte” neon-techniek. Dit houdt in het leren blazen van allerlei vormen, letters enz., en het voorbereiden, vullen, inbranden, testen en electrisch aansluiten van de neonfiguren. Van de afzonderlijke vormen en letters maak ik een totaalpresentatie door deze afzonderlijke neonfiguren te combineren in een metalen frame.