Voor mijn 60e verjaardag hadden mijn 9 roeimaatjes een workshop glasfusing georganiseerd bij Glasatelier Lichtinzicht. Na uitleg door Ab, Dorothé en Wendy ging ieder van ons aan de slag met zijn eigen glaspaneel op A4-formaat. Een paar roeimaatjes hadden er van tevoren goed over nagedacht zodat de 10 losse A4-glaspaneeltjes uiteindelijk toch één geheel zouden gaan vormen. Iedereen werkte in zijn eigen tempo, met of zonder hulp, en de dag vloog voorbij. Na een week konden we het resultaat ophalen. We waren blij verrast en ik in het bijzonder. De 10 gefusede glasplaten hebben allen hun eigen signatuur maar vormen een prachtig geheel. Nu nog het raamwerk maken voor de schuifpui waar ze in komen. Een prachtige ervaring met een waardevol resultaat dat nergens te koop is! Een aanrader voor iedereen. Handig of onhandig, maakt niet uit. Altijd een verrassend resultaat.

Jammer dat ik geen foto’s kan bijsluiten.

 

Groet Marina Minten

Roeiclub aan het fusen

Heb een workshop Sandcasting gevolgd afgelopen week. Heel vriendelijk ontvangen door Dorothé. Daarna een uitleg van Wendy en Ab wat het precies inhoudt en daarna aan de gang! Mooi atelier en genoeg ruimte om te werken. Er wordt heel veel tijd genomen om alles uit te leggen en op een duidelijke manier. Een aanrader om eens iets totaal anders te doen. Het eindresultaat is heel goed gelukt en smaakt naar meer. Super mooi geworden! Nogmaals bedankt Dorothé, Ab en Wendy voor een geslaagde ochtend/middag

Ineke Rozema

Workshop Sandcasting

Hallo Dorothe, Ab en Wendy,

Hartelijk dank voor de interessante en leuke workshop. De uitleg was duidelijk en het was fijn dat we eerst konden oefenen met glas snijden en het maken van de mal (gietvorm). Doordat het een relatief kleine groep was er alle tijd voor vragen en hulp bij de ontwerpen. Ik zal deze workshop zeker aanraden aan vrienden.

Met vriendelijke groet,

Natascha

interessante en leuke workshopSandcasting

Op zondagmiddag 19 november hebben wij (De Kempen Specials, vrijwilligersorganisatie voor jongeren met autisme uit Eersel ) een gezellige en leerzame workshop gehad bij glasatelier Lichtinzicht in Veldhoven. Dit onder begeleiding van Wendy Panhuizen van atelier Eibos. Dit was voor ons de tweede keer, met weer nieuwe/ andere deelnemers, en 1 deelnemer met ervaring. Wij hebben gekozen voor een aangepaste workshop glasfusing. Wederom was het weer perfect verzorgd! Een hartelijke ontvangst met koffie/ thee of een ander drankje naar wens.

De start begon met uitleg over glas en wat het materiaal is, doet, of kan doen. En natuurlijk wat onze deelnemers konden gaan maken. In het atelier stond alles al gereed, de deelnemers konden meteen van start. Het kostte voor sommigen wat meer tijd om een idee te bedenken, of hoe men dit kon gaan uitvoeren in de praktijk. Alle hulp werd geboden door Wendy, Dorothé en Ab. Chapeau! Er waren legio kleuren glas, staafjes, poeders waar men mee kon werken. Voor wie wilde, kon men haakjes aan de werkstukken laten maken om het later thuis op te hangen.

De deelnemers waren intensief en geconcentreerd bezig en voor sommige liep de tijd wat uit. Gelukkig was er alle begrip, tijd en ruimte om het werkje op eigen tempo af te maken. De overige deelnemers mochten in de tuin de glasobjecten bekijken en konden met de huiskatten spelen. Uiteindelijk kon iedereen zijn of haar werkstuk in de oven leggen! Het resultaat mag er zijn en onze deelnemers zijn weer een ervaring rijker.

Wendy, Dorothé en Ab, super bedankt voor wederom jullie gastvrijheid, hulp, geduld en begrip. Wij kijken met een goed gevoel terug op deze middag. Graag tot een volgende keer !

De jongeren van De Kempen Specials en de begeleidsters, Sue en Corrie.

Perfecte workshop glasfusing voor jongeren met autisme

Deze week een fantastische workshop glas in lood gehad. We zijn heel gastvrij ontvangen en na een stuk algemene informatie over de mogelijkheden met glas konden we in het atelier aan de slag. Ab is zeer gedreven en deskundig, legt geduldig uit wat de stappen in het proces zijn. Na een dag kun je naar huis met een eerste werkstuk met prachtig resultaat.
Ab en Dorothé , hardstikke bedankt voor jullie fijne workshop en gastvrijheid.

 

Froukje van der Meer

Een fantastische workshop glas in lood gehad

De workshop Sandcasting vond ik erg verrassend. Na de eerste uitleg over glas en de basisinfo konden we lekker aan de slag met het bijzondere zand. Een uitdaging op zich. Heel fijn dat er ruimte was om te experimenteren voordat het echte werk begon. Het is alsof je weer op het strand zit en zandkastelen aan het bouwen bent, lekker spelen. Daarna het glas er in verwerken, wat zal het worden…… Je verliest je in deze bezigheid. Ben erg benieuwd naar het resultaat.

 

Ingrid Smits, Roosendaal

Het is alsof je weer op het strand zit ……Cursist

Heerlijk om les te krijgen van iemand die z’n vak verstaat en ook nog les kan geven!

Nieuw glaswerk in de maak.  Bedankt Ab Evenhuis van Glasatelier Lichtinzicht!

 

Marjo Korrel

Heerlijk om les te krijgen …..Cursist

In het weekend van 5-6 maart 2016 was ik in de gelegenheid om de cursus zeefdrukken op glas te volgen die gegeven werd door Ab en Dorothé van Glasatelier Lichtinzicht. Twee dagen intensief aan de slag. Wat heb ik genoten. Heel bijzonder om een, voor mij, heel nieuwe techniek te mogen leren. Met heel veel informatie en praktische oefeningen. Geweldig. Geen enkele vraag bleef onbeantwoord, ook al hadden die vragen soms geen relatie met het zeefdrukken op glas maar met andere technieken binnen het werken met glas. Veel kennis werd over en weer gedeeld in alle openheid. Zeker mag ik niet vergeten te benoemen de fijne gastvrijheid van Ab en Dorothé, de goed verzorgde lunches en de diverse koffiepauzes. Dit alles in een ongedwongen en open sfeer. Dit alles samenvattend, kan ik niet anders zeggen dan: geweldig en dank jullie wel.

Groet Mia Janssen (Jati-glaswerk.nl)

Heel veel informatie en praktische oefeningenCursist

Ik ben twee geweldige dagen bezig geweest met de techniek van het zeefdrukken. Op alle fronten was het een uitstekend verzorgde cursus onder de inspirerende leiding van Ab en Dorothé, waarin de openheid over hun ervaringen voortdurend aanwezig was. Hun enthousiasme in het overdragen van de kennis gaf mij alle kans om de aangeboden kennis op te slurpen, om mijn vragen te stellen en kennis en ervaring met elkaar uit te wisselen en ondertussen was er ook nog ruimte voor eigen inbreng. Alle stappen van het zeefdrukken / powder printen zijn uitgebreid besproken en vervolgens zelf doorlopen, zodat ik het ook gevoeld en gedaan heb. Tussen alle bedrijven door heb ik genoten van de gezellige en heerlijke lunches en koffiemomenten. Al met al een heerlijke plek om te zijn. Met alle opgedane kennis nu lekker zelf thuis aan de slag en nieuwe vragen neem ik gewoon mee naar het volgende fuse-café. In de tussentijd maak ik met veel plezier gebruik van de mogelijkheden die zij hebben in hun atelier.

Wendy Panhuizen (Atelier Eibos)

Geweldige dagen zeefdrukkenCursist

Na een uitgebreide uitleg, zelf aan het werk met als resultaat een prachtige raamdecoratie. Zonder jullie goede begeleiding was dit niet gelukt. Bedankt voor een hele gezellige morgen.

Tineke Bettonvil

Prachtige raamdecoratie!

Zesweekse cursus glasfusen gevolgd bij Ab Evenhuis en Dorothé Tielen in Veldhoven. Ik kwam binnen als glasliefhebber en ben gaandeweg een echte fan geworden. De mogelijkheden met glas zijn zeer divers en eindeloos in hun diversiteit en het eindresultaat van de opdrachten die we kregen was zodanig dat ik me meteen heb aangemeld voor een vervolgcursus. Een dergelijk resultaat kan alleen maar wijzen op een goede cursus met professionele begeleiding in een prettige sfeer. Zeer aan te bevelen dus.

Lieke van Loo

goede cursus met professionele begeleiding

Na 6 leerzame weken vandaag de cursus afgesloten bij Ab en Dorothe waar we onder hun leiding diverse prachtige glasobjecten hebben gemaakt. Het is fijn als je bij het volgen van een cursus ook daadwerkelijk de fijne kneepjes van het glasvak kunt leren. Dus een logisch vervolg komt eraan en in februari 2016 gaan we weer door met spelen met glasmallen maken enz enz.
Werkelijk een aanrader als je iets wilt leren over het glasvak. Ook hun stagaire heeft bijgedragen aan het productie proces van onze glasobjecten.
Nogmaals dank aan allen.

Finy Pijnenburg

6 leerzame weken ……

Leave your review:

Send message

We care about our customers!

Mauris euismod ante a mauris ultrices malesuada. ivamus tempus gravida elit, eu accumsan dui consectetur sed. Phasellus ipsum risus, sodales ac mauris at, rutrum mattis purus. Aliquam aliquet magna quis justo.

Nulla facilisi. Curabitur ut aliquam arcu, id pulvinar purus. Duis iaculis non nisl. Quisque a felis aliquam, elementum risus quis, bibendum odio!

Why we are different

  • Attention to every detail
  • Easy to use visual layout builder
  • Useful shortcodes & widgets
  • Professional ready-made skins
  • Responsive & retina-ready
  • Fast & friendly support