Leerbedrijf sinds 2015

Glasatelier Lichtinzicht is door VSGB sinds februari 2015 erkend als leerbedrijf voor de kwalificaties Creatief vakmanschap (Creatief vakmanschap (93680), Glazenier (93681) en Medewerker Productpresentatie (25211). Hiermee kunnen leerlingen van creatieve (vak)opleidingen en MBO-Vormgeving stage lopen in het atelier. Recent (november 2020) is onze kwalificatie weer met vier jaar verlengd.

 

Technieken

Het atelier heeft uitgebreide technieken in huis: glas in lood, glasfusing, glascasting, brandschilderen, tiffany, zeefdrukken op glas met fusable pigmenten en met fritten (powderprinting), gebruik van speciale glas in lood software (Glasseye Professional edition), koudbewerking (zagen, schuren, polijsten). Daarnaast is kennis en ervaring aanwezig met betrekking tot hout- en metaalbewerking, inclusief MIG-lassen, voor bijvoorbeeld houten of metalen (ook monumentale) frames voor glaspanelen, en het maken van stenen sokkels. Het atelier beschikt over de benodigde gereedschappen hiervoor. Ab Evenhuis weet, als elektrotechnicus, veel van de werking en de bouw van ovens, thermokoppels, stookcomputers en dergelijke. In het atelier staan twee kleinere glasovens met binnenmaat 50 x 50 cm (25 cm hoog), een glasoven met binnenmaat 80 x 120 cm (35 cm hoog) en een Bohle-oventje met binnenmaat 45×45 cm. Er is ook een ronde keramiekoven van 60 cm doorsnede en 75 cm hoog voor het zelf stoken van gietklei-mallen en voor omvangrijkere glas-castings.

 

Daarnaast hebben wij af en toe behoefte aan een stagiaire Productpresentatie om ons te ondersteunen in de inrichting van tentoonstellingen, grafische aanpassingen aan onze website en onze webshop, het ontwerpen, verbeteren en actualiseren van folders en brochures voor onze klanten en doelgroepen, enzovoort.

 

Begeleiding

Ons atelier heeft ervaring met het begeleiden van stagiaires. Leerlingen en docenten kunnen telefonisch of via email informatie aanvragen met betrekking tot stagemogelijkheden, of na afspraak op bezoek komen.